Zoekwoorden Onderzoek

Wij geven je de juiste zoekwoorden voor je website

Waarom een zoekwoorden onderzoek?

Het zoekwoorden onderzoek is het begin van elke succesvolle online marketing campagne of het maken van teksten voor een website. Het onderzoek is een belangrijk component in een uitgekiende online strategie en we kunnen dit onderzoek als SEO bureau voor je verzorgen.

We besteden onze tijd aan het blootleggen van zoekwoorden met veel potentie voor jouw website in een wereld met honderden concurrerende sites. Door nauwgezet te zoeken naar relevante zoekwoorden, helpen we je om de juiste doelgroep te bepalen, de juiste bezoekers aan te trekken en de interactie met je website te vergroten.

Als je Google wilt domineren of de ROI van je campagne wilt verbeteren, vraag ons dan de de juiste zoekwoorden te vinden.

Of je nu je eigen online niche wilt domineren of een nieuw product wilt lanceren, je hebt een solide online strategie nodig. Je online strategie moet ernaar streven om de woorden die jouw klanten gebruiken, op te nemen in je teksten. Dat is een belangrijke manier waarop je je online concurrenten gaat verslaan.

Maar het vinden van het juiste zoekwoord in een zee van miljoenen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Op elk willekeurig moment zijn er tientallen, zo niet honderden, zoekwoorden die mogelijk interessant zijn om te gebruiken. Maar hoe bepaal je nu welke woorden je moet gebruiken? Dat is nu precies wat wij in kaart brengen.

Wat is een zoekwoorden onderzoek?

Wat is nu precies dit onderzoek waar je het over hebt? Welnu, het onderzoek houdt in dat wij populaire en relevante woorden of woordgroepen voor je vinden die mensen in zoekmachines invoeren. Het zijn de woorden die ze gebruiken in hun zoekopdrachten.

Tijdens het onderzoek bepalen wij op welke relevante zoektermen het vaakst wordt gezocht. Ook bekijken wij hoe groot de online concurrentie is voor die zoekwoorden in de organische zoekresultaten. Dit zijn de zoekresultaten onder de betaalde zoekresultaten. Die worden getoond door Google AdWords.

Op deze manier krijg je perfect inzicht welke termen jij moet gebruiken op je site. Hiermee voorkom je dat je veel tijd investeert in het maken van een site die vervolgens bijna geen bezoekers trekt.

Onze werkwijze bij een zoekwoorden onderzoek

Ons onderzoek bestaat uit 5 stappen die ervoor zorgen dat je meer bezoekers gaat krijgen.

Analyse huidige situatie icoon

Analyse huidige situatie​

Je kunt niet winkelen als je je maat niet kent, toch? Bij het zoekwoorden onderzoek werkt het precies zo, wij kunnen het niet uitvoeren als wij niet eerst je huidige situatie analyseren.  

Bewust of onbewust, je huidige website is al geoptimaliseerd voor enkele zoekwoorden. Daarom starten we ons proces door deze te analyseren. We noteren elke geoptimaliseerde zin of woord door koppen, teksten en menu’s te analyseren.

Vervolgens zoeken we naar varianten op deze termen. Dat betekent dat je alle synoniemen, actieve en passieve varianten, verwante zoekwoorden en varianten van deze woorden krijgt.

Google Search Console is een tool die wij hierbij gebruiken. Daarnaast gebruiken we een groot aantal programma’s. Dit om ervoor te zorgen dat we elk woord vinden die jouw klanten en potentiele klanten gebruiken in zoekmachines. 

Analyse concurrentie

Nu we weten waar je momenteel staat met je site, kijken we naar je online concurrenten. Dit is de tweede stap in onze aanpak.

Het bepalen waar een concurrent voor wordt gevonden en op welke positie in de zoekmachines zij precies staan voor dat zoekwoord, is van onschatbare waarde voor elke online campagne.

Daarnaast kijken we ook naar de concurrentie voor elk zoekwoord en het totaal aantal keren dat er op dat zoekwoord wordt gezocht in Nederland.

Daarnaast kijken we ook hoeveel links via linkbuilding je concurrenten hebben gekregen.

Analyse concurrentie icoon
Google informatie raadplegen

Google informatie raadplegen

Google helpt ons maar al te graag in ons stappenplan. Google Keyword Planner is een uitstekende tool voor het onthullen van zoektermen en hun variaties.

Wij zullen deze tool dan ook inzetten om de informatie op een rijtje te zetten voor jouw relevante termen. Wij bekijken je eigen website middels deze tool en ook die van je concurrenten.

Andere zoekmachines hebben vergelijkbare tools. Maar omdat Google een marktaandeel heeft van meer dan 80%, zijn Google Search Console en Google Keyword Planner een uitstekend startpunt.

Google Keyword Planner is zeker niet de enige tool die wij gebruiken. Het kan echter niet ontbreken omdat het informatie van Google zelf is.

Brainstorm sessie

Na het verzamelen van alle woorden en andere relevante informatie beleggen we een uitgebreide brainstormsessie. We kijken naar de relatie tussen de woorden en:

  • Jouw producten of diensten en hun beschrijvingen;
  • Je bedrijfsnaam en doelgroep;
  • Gerelateerde producten of diensten;
  • Je bedrijfslocatie inclusief stad, adres en regio.

We bespreken welke er het meest veelbelovend uitzien. Ook bepalen we of we voor enkelvoudige of meervoudige varianten moeten gaan.

We combineren al het bovenstaande om woorden te vinden met verschillende kenmerken, zoals product- of dienst zoekwoorden.

Jouw deelname is voor ons belangrijk omdat het ons helpt de lijst te optimaliseren. Hierdoor kunnen we richten op woorden met een hoge potentie.

Het heeft geen zin om een site te optimaliseren voor zoekwoorden met een hoog zoekvolume maar met (te) veel concurrentie.

Brainstorm sessie icoon
Webpagina structuur bepalen icoon

Webpagina Structuur Bepalen

Met een goed geïdentificeerde doelgroep kunnen we je helpen bij het bepalen van de structuur van de webpagina. Hiermee bedoelen we de pagina waarvoor je de woorden wilt gebruiken.

We bepalen de concept structuur voor de pagina en bespreken deze vervolgens met je. De structuur is bepaald aan de hand van de gevonden woorden en de intentie achter deze woorden.

We kijken hierbij ook naar webpagina’s die al hoog staan in Google. We kijken naar de kopjes structuur en waar welke woorden gebruikt worden op de pagina.

Hiermee krijg je niet alleen een pagina met alle termen die voor jou relevant zijn, maar ook een structuur die bewezen goed scoort.

De beste aanpak is een samenwerking tussen jou en onze specialist. Als specialisten hebben we jouw branche expertise nodig voor onze analyse.

Hoe nu verder

Wat is de volgende stap?

Ons zoekwoorden onderzoek heeft al vele eigenaren van websites zoals jij van de vergetelheid naar vele bezoekers per dag en duizenden euro’s aan maandelijks inkomen geholpen.

We garanderen u een uitgebreid zoekwoorden onderzoek en een uitstekende klantervaring.

Als je een website wilt die vele bezoekers trekt, neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij zijn een SEO specialist en kunnen je zeker helpen. 

Naast zoekwoorden onderzoek kunnen wij je ook helpen bij lokale SEO en SEO uitbesteden

Neem Contact Op

(050) 853 6462

bereikbaar tussen 9:00 – 17:30