Website Optimalisatie

Wil je meer zichtbaarheid in Google? Deze website optimalisatie is een belangrijke stap daarnaar toe.

Wat kunnen wij voor je doen met website optimalisatie?

Wil je hoog in Google komen en rangschikken voor alle relevante zoekwoorden? Natuurlijk wil je dat! En omdat je wilt dat je website boven de concurrentie staat, heb je wat onderzoek gedaan naar optimalisatie van je website via SEO. Website optimalisatie is een activiteit die wij dagelijks doen bij Hét SEO Bureau.

Maar zoals de meeste mensen, na het lezen van talloze tutorials, het bekijken van zoekoptimalisatievideo’s op YouTube en zelfs het kopen van een boek over SEO, realiseer je je nu dat het uitvoeren van een correcte SEO een heel ander verhaal is dan erover te lezen.

Dat is begrijpelijk aangezien het rangschikken van een typische website op Google ergens tussen een paar maanden en een half jaar duurt.

Een pagina in de top 10 van Google krijgen kan een tijd duren afhankelijk van de competitie. En alsof dat nog niet erg genoeg is, moet je al die tijd je SEO strategie bijhouden. Dat betekent dat je backlinks voor je site moet beheren, geweldige inhoud moet schrijven en heel wat on-page en off-page SEO dingen moet doen.

Dat klinkt niet geweldig, toch? In plaats van je te concentreren op het laten groeien van je bedrijf, zal je vastzitten aan veel repetitieve alledaagse taken.

Maar zo hoeft het niet te zijn. Je kunt je volledig concentreren op je bedrijf terwijl je SEO in goede handen is.

Laat ons al het zware werk doen terwijl je je concentreert op de kernactiviteiten van je bedrijf.

We helpen je om je positie in Google te verbeteren, het verkeer van je website te vergroten en je conversiepercentages te verhogen. 

De website optimalisatie is meestal het vervolg op een een website analyse waarin wij de probleempunten van een website hebben blootgelegd.

Waarom SEO Website Optimalisatie?

Je denkt misschien dat het een beetje vervelend is om een tijdje op Google te wachten voordat je organisch verkeer van de zoekmachine ontvangt. Toegegeven, niemand wil lang wachten voordat de website bezoekers komen. Iedereen wil een gloednieuwe site starten en deze binnen een dag of twee hoog in Google te krijgen.

Dat is de reden dat de meeste online ondernemers ten onrechte gaan voor andere opties zoals zoekmachine marketing zonder eerst hun websites te optimaliseren.

Na de initiële kosten om je website gerangschikt te krijgen in de betaalde sectie van Google, vallen ze snel in de zoekresultaten omdat Google niet zo dol is op de website.

De persoon achter de website wijdt het vaak aan twee dingen. Of ze geven het de schuld aan het kiezen van de verkeerde branche of ze geven de schuld aan het steeds veranderende Google algoritme.

Dat is waarom je SEO website optimalisatie nodig bent voordat je ooit denkt aan een andere online marketingstrategie. Website optimalisatie is onderdeel van zoekmachine optimalisatie wat de overkoepelende term is voor alle SEO activiteiten.

Door je webpagina’s te optimaliseren, bevind je je aan de goede kant van Google en blijven de organische bezoekers op je website komen. Een gevolg van het werken met een betrouwbare SEO specialist.

Hoe kunnen we je helpen om jouw website op Google te rangschikken?

Hoe kunnen wij je website optimaliseren om hoog in Google te komen.

Goede vraag, maar zoals de meeste bedrijven onthullen we onze geheime saus niet.

Maar er is een klein beetje dat we met je kunnen delen. Zodat je een idee krijgt van ons optimalisatieproces voor SEO websites.

1. Hacken van het bestand Robots.txt

De eenvoudigste manier om te beginnen met het optimaliseren van jouw website is om ervoor te zorgen dat het bestand Robots.txt aanwezig en geoptimaliseerd is. Dat bestand is als een uitnodiging voor zoekmachines om je website te rangschikken.

We stellen deze welkomstmat voor zoekmachine robotten zo in dat precies is aangegeven welke pagina’s ze kunnen doorzoeken en welke pagina’s ze niet kunnen doorzoeken. Dit scheelt in het optimaal benutten van het crawl budget.

Afbeelding voor robots txt file

2. Geven van een Grand Tour aan Google via de Sitemap.xml

Vervolgens geven we Google een rondleiding over de website door gebruik te maken van een handige kaart voor je hele site. We willen niet dat zoekmachines in verwarring raken over de structuur van jouw site. Daarom maken we een speciale kaart om Google te helpen alles te vinden wat nodig is om uw webpagina’s te rangschikken. Dit is de zogenaamde Sitemap.xml.

3. Presenteren waar Google van houdt door het verwijderen van dubbele inhoud

Als een zoekmachine enorme blokken tekst leest die lijken op de inhoud van andere websites of andere pagina’s op je eigen website, wordt je site bestraft voor dubbele inhoud. Dat betekent dat je website en pagina’s niet hoog in Google komen. We zorgen ervoor dat Google en andere zoekmachines alleen unieke inhoud op je website vinden.

Voorbeeld van een 404 pagina

4. Voorkomen van een blinde steeg met 404 pagina's

404 foutpagina’s, hoewel niet zo slecht voor de SEO van uw site, hebben vaak andere pagina’s die ernaar linken. Wanneer Google en andere zoekmachines deze links tegenkomen, classificeren ze de links als verbroken, en die hebben wel een slechte invloed op je SEO score.

5. Geven van de juiste richting door 301 links

Een 301 melding vertelt zoekmachines dat een webpagina permanent naar een andere locatie is verhuisd. Wij achterhalen welke pagina’s verplaatst zijn waarvoor een 301 gemaakt moeten worden. Uiteraard configureren wij ook de 301 voor je.

6. Tijdelijk verplaatsen? We vertellen Google de tijdelijke locatie via 302 links

Wanneer een pagina een 302 melding retourneert, betekent dit dat deze pagina tijdelijk via een andere URL te vinden is. Waar van toepassing stellen wij deze 302 links voor je om SEO positief te beïnvloeden.

7. Wij zorgen ervoor dat je website geïndexeerd wordt

Als je wilt dat zoekmachines kennis nemen van je website en deze in de gaten houden, moet je deze laten toevoegen aan databases van zoekmachines.

Dit voeren wij voor je uit zodat je pagina’s je in de zoekresultaten van zoekmachines gaat voorkomen.

Website indexeren via Google Search Console

8. Laat Google weten waar je site over gaat met meta zoekwoorden

Wij zorgen ervoor dat Google en andere zoekmachines onmiddellijk weten waar je site over gaat door het toepassen van meta zoekwoorden. Zo kan Google en andere zoekmachines snel en duidelijk de inhoud van website achterhalen.

9. Dunne inhoud verwijderen

We helpen je met het verwijderen van inhoud die weinig waarde toevoegt aan je website. Google haat content die weinig waarde toevoegt voor een gebruiker en wil deze niet op een website zien.

Dit zijn slechts 9 activiteiten die wij doen om website eigenaren en ondernemers te helpen hoger in Google te komen. Wij controleren en optimaliseren op meer dan 120 punten. Er is dus nog veel meer wat moet gebeuren om hoog in de zoekresultaten te komen. Wij helpen je graag in de reis naar de top in de zoekresultaten. Wij kunnen je website optimaliseren maar daarnaast kan je bij ons ook terecht voor lokale SEO of SEO uitbesteden.

Vraag om een vrijblijvend gesprek door onderstaand formulier in te vullen.

Neem Contact Op

(050) 204 2030

bereikbaar tussen 9:00 – 17:30