Als je wilt dat jouw website hoog in de Google zoekresultaten staat, dan moet je ervoor zorgen dat Google en Bing jouw website als ‘relevant’ en ‘toonaangevend’ beschouwen. Majestic SEO is een tool die je daarbij geweldig kan helpen!

Hierbij moeten we onthouden dat zoekgiganten als Google en Bing maar één doel voor ogen hebben: ervoor zorgen dat de gebruiker de best mogelijke zoekresultaten te zien krijgt.

Daar zit een complex algoritme achter dat door deze search engines als ‘top secret’ wordt gezien.

Maar we weten wel een aantal verschillende facetten. Een van de manieren waarop deze search engines dat doen is door te kijken hoe vaak jouw website een ‘backlink’ krijgt bij een andere website – met andere woorden, hoe vaak wordt jouw website ‘geciteerd’ of ‘naar verwezen’ bij andere websites.

Want als veel andere websites naar jouw website verwijzen, dan moet het voor andere gebruikers interessant zijn toch?

Als jij benieuwd bent naar de SEO van jouw website vraag ons dan om een SEO analyse uit te voeren. Klik hier voor meer informatie.

Hoe helpt Majestic SEO?

Om ervoor te zorgen dat jouw website het goed doen met die organische backlinks is de Majestic SEO tool één van de vele hulmiddelen die je kunt gebruiken.

Het kan zowel jouw concurrentie als jouw eigen website snel en overzichtelijk in kaart brengen.

Je gebruikt SEO Majestic voor externe linkbuilding. Het helpt je de bestaande backlinks snel te analyseren en vragen te beantwoorden zoals:

  • Hoeveel backlinks heb ik momenteel?
  • Hoe zijn deze backlinks opgebouwd?
  • Welke anker teksten worden er op de website gebruikt?

En natuurlijk nog veel meer. Als je dit inzichtelijk hebt kun je een analyse maken van jouw bestaande webpagina’s en op die manier deze verder optimaliseren.

Wat kan je doen met Majestic SEO?

Hoewel je met de Majestic SEO tool veel kunt meten zijn er een aantal factoren die voor de meeste gebruikers interessant zijn.

Trust Flow

Hoe betrouwbaar is een website? Als Google wil je natuurlijk een gebruiker niet naar een onbetrouwbare website sturen.

Deze Trust Flow geeft de betrouwbaarheid van de pagina weer. De schaal gaat van 1  tot 100 en wordt gegenereerd op het aantal betrouwbare inkomende links naar de URL.

Om de Trust Flow te verbeteren moet je dus meer betrouwbare links hebben. Krijg je veel verwijzingen van spammers of websites waar malware op staat? Dan beïnvloedt dit de score negatief.

Citation Flow

Hoeveel invloed heeft een bepaald URL van jouw website?

Met andere woorden, hoeveel andere links verwijzen naar dit specifieke URL? Er wordt hier niet alleen gekeken naar het aantal inkomende links, maar ook naar de Citation Flow van deze inkomende links.

De tijd dat zoveel mogelijk backlinks altijd goed waren is allang voorbij. Zowel kwaliteit als kwantiteit is van belang. Eén link van Wikipedia is bijvoorbeeld meer waard dan vier links van een forum.

Externe Backlinks

Van alle opties die de Majestic SEO tool heeft spreekt deze het meest voor zich.

Hoeveel links verwijzen naar het Root Domain, het subdomein of de opgegeven URL? Dit verandert constant, en daarom wordt het ook dagelijks door Majestic SEO opnieuw bijgewerkt.

Zo kun je dagelijks bijhouden of een campagne bijvoorbeeld een succes is geweest.

Verwijzende Domeinen

Misschien heb je iets gelezen over backlinks en had je al wel bedacht dat het misschien een goed idee zou zijn om één website meerdere malen naar jouw site te laten linken.

Echter controleert Majestic SEO de verwijzende domeinen om zeker te zijn dat dit niet te veel gebeurt.

Je hebt misschien wel 5.000 links naar jouw website, maar als deze maar van 5 verschillende domeinnamen komen dan is dit niet goed voor de Trust Flow.

Ankertekst

Hier kun je de ankerteksten van de links vinden zoals die door de Majestic SEO tool zijn gevonden. De ankertekst (soms ook linktekst genoemd) is de tekst op een pagina die linkt met een andere pagina.

In dit geval dus de manier waarop jouw website wordt gelinkt vanaf een andere pagina.

Waarom zou je dit willen zien? Het zou bijvoorbeeld kunnen dat een bepaalde link een slechte ankertekst heeft die niet aansluit bij jouw website.

In dat geval zou je contact kunnen opnemen met de webmaster en vragen of de ankertekst aangepast kan worden. Het is wel belangrijk om dit altijd netjes te doen, anders ben je misschien ineens de link helemaal kwijt.

Historie

Je hebt het nu al vaker gehoord, maar organische SEO is van de lange termijn. Daarom kan Majestic SEO je helpen door inzicht te geven hoe snel je backlinks aan het vergaren bent.

Als je het goed doet zie je hier een natuurlijke, stijgende lijn. Als een concurrent bijvoorbeeld backlinks heeft gekocht of op een andere manier vreemde dingen doet, dan kun je zien dat er een maand een flinke hoeveelheid nieuwe links zijn en de volgende maand ineens niets. Je wilt in elk geval een stabiele, stijgende lijn of minimaal gelijk blijven.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen te bedenken. Heb je in de krant gestaan of is een stukje content van jou ‘viral’ gegaan? Dan is het niet vreemd dat je ineens een gigantische sprong aan backlinks ziet die ook ineens weer drastisch afneemt.

Gelukkig is het algoritme van Google en Bing slim genoeg om te weten wanneer zoiets organisch gebeurt of wanneer het gebeurt omdat je ergens op een forum constant jouw URL zit te spammen.

Hoe doe ik mijn voordeel hier mee?

Alles wat je tegenkomt bij een abonnement van Majestic SEO kun je gebruiken om jouw pagina meer autoriteit te geven.

Met andere woorden, je hebt meer inzicht met wat je moet doen om een toonaangevende bron te worden van informatie.

Je kunt ineens snel zien waar je staat, en hoe deze gegevens zijn opgebouwd.

Heb je bijvoorbeeld een aantal geduchte online concurrenten die telkens boven jou staan in Google?

Dan kun je via Majestic SEO een analyse doen van die websites en kijken hoe je het doet in vergelijking met die websites. Op die manier kun je dus op de lange termijn gaan bouwen aan jouw eigen autoriteit.

De Conclusie

Je hebt een abonnement nodig om Majestic SEO te kunnen gebruiken en je moet wel degelijk kijken wat je nu precies met Majestic SEO wilt doen en wat je er mee kunt.

Dit is niet een tool die je 5 minuten gebruikt en gelijk die informatie hebt waar je naar op zoek bent.

Maar als je serieus bezig gaat met organische SEO, dan is Majestic SEO een zeer waardevolle tool die je een voorsprong kan geven op de concurrentie. 

Hopenlijk heeft dit artikel je inzicht gegeven in de mogelijkheden van Majestic SEO. Plaats een opmerking hieronder om ons te laten weten wat je ervan vindt.

Wat vond je van dit artikel?

Klik op een ster om dit artikel te beoordelen!

Gemiddelde score 4 / 5. Aantal stemmen: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste om dit artikel te beoordelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *