Linkbuilding

Verhoog je positie in de Google zoekresultaten door een uitgekiende strategie

Net zoals andere ondernemers zal je tijd en geld hebben geïnvesteerd in het creëren van je website, maar krijgt het wel het aantal website bezoekers die het verdient. Haal je er wel voldoende klanten uit en is het de investering waard geweest? Vaak is dit niet het geval en heb je de hulp van een SEO bureau nodig.

Wanneer je online naar informatie zoekt, hoe vaak ga je dan verder dan de eerste pagina van de Google zoekresultaten of zelfs voorbij de bovenste vermeldingen? Vast niet vaak. Je bent hierin niet de enige, de meeste mensen kijken zelden verder dan de eerste pagina. Als je niet op de eerste pagina staat, voldoet je site niet aan zijn potentieel en levert het niet op wat het zou moeten verdienen.

Door ons toe te staan backlinks te maken, kunnen we je online vindbaarheid vergroten en je hoger in Google krijgen.

Hogere positie in de zoekresultaten door linkbuilding

Wat is linkbuilding precies

Wat houdt linkbuilding in en waarom is het belangrijk

Uitleg van linkbuilding in grafische vorm

Linkbuilding is het proces van het krijgen van links naar jouw website vanaf andere websites.

Dit is van vitaal belang voor het succes van elke site. Het zorgt ervoor dat je site door meer mensen wordt bekeken. Uiteraard kan je gaan wachten totdat sites spontaan naar jou linken, maar dat is geen betrouwbare optie om je concurrentie te overtreffen.

De reden waarom linkbuilding noodzakelijk is, is niet alleen omdat je verwacht bezoekers via de links naar je website te krijgen. Sterker nog, dat is niet de belangrijkste reden. Google en andere zoekmachines beschouwen een link als een stem voor je website. Het is een manier voor hen om te beoordelen hoe waardevol je site is voor mensen die zoeken naar het onderwerp waar jouw site over gaat.

Het algoritme dat door Google wordt gebruikt, is ontworpen om betere en nuttigere zoekinformatie aan zijn gebruikers te geven. Dit algoritme kent een waarde toe aan webpagina’s die bekend staat als Pagerank. Pagerank is een schaal van nul tot tien, met 10 als de beste score. De waarde van de Pagerank bepaalt hoe waardevol een link van een bepaalde site naar jouw site is. De links naar je website kan je vinden in de Google Search Console.

Hoe meer van deze hoogwaardige links we krijgen voor je site, hoe beter deze beoordeeld worden en hoe groter de impact is op je positie in de zoekresultaten.

Veel relevante links van betrouwbare sites in jouw branche laat Google zien dat je site een autoriteit is binnen die branche. Dit doet Google denken dat je site vaker getoond moet worden aan mensen die zoeken op onderwerpen binnen jouw sector. Dit betekent dat meer bezoekers de weg naar je site vinden. Het is dan ook erg belangrijk component in de marketing van je bedrijf.

De juiste linkbuilding strategie

Vinden van een linkbuilding strategie die geschikt is voor jou

Het was eerder zo dat elke backlink die naar een site werd gemaakt een positieve waarde had en de website hoger in de zoekmachines bracht. Dit is niet langer het geval. Zoekmachines zijn slimmer geworden en herkennen nu zogenaamde spam-links. Nu is het veel belangrijker om kwaliteit backlinks naar je site te krijgen. Slechte links naar je website kunnen je backlink-profiel beschadigen met negatieve gevolgen voor je positie.

Google voert regelmatig updates door in hun algoritme. Als je geen goede strategie voor het maken van links hebt, is het mogelijk dat je wordt gestraft bij een dergelijke update.

We creëren een linkbuilding-strategie die natuurlijk is voor de zoekmachines. Dit houdt in dat we correcte backlinks maken en advies geven voor het maken van content. Ook ontwikkelen wij relaties met website eigenaren, rijken ideeën aan voor het schrijven van blogs en meer. Ons plan zorgt voor een natuurlijk en effectief linkbuilding-profiel.

Interesse in linkbuilding? Neem dan nu contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Zoals je wellicht al hebt begrepen, is het bouwen van hoogwaardige links niet eenvoudig. Echter als het goed wordt gedaan, heeft het een enorm positief effect op je winstgevendheid.

We hebben de kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat je site beter presteert dan die van je concurrentie.  Je gaat hoger in Google verschijnen. Dit leidt tot meer website bezoekers en meer klanten. Neem vandaag nog contact met ons op om te weten te komen hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.

Succesvol linkbuilding plan

Wij bouwen een succesvol linkbuilding plan voor jouw bedrijf

Wij voeren een aantal stappen uit om een succesvol en natuurlijk ogend backlink profiel te bouwen. Ons plan positioneert jouw website als een autoriteit in je niche.

De eerste fase in ons plan is om de woorden en woordgroepen te vinden die bezoekers naar je website zullen brengen. Deze zoekwoorden zijn de woorden die je bezoekers invoeren in Google en die gerelateerd zijn aan jouw product of dienst.

We zullen beoordelen welke woorden de beste resultaten voor je site opleveren, aangezien niet alle zoekwoorden gelijk zijn. Sommige zoekwoordcombinaties hebben meer koopintentie dan andere. Wij vinden de zoekwoorden die het beste werken voor jouw site.

Linkbuilding als onderdeel van je SEO

Analyse van de concurrentie

Zodra we hebben vastgesteld voor welke zoekwoorden je website geoptimaliseerd moet worden, kijken we naar de concurrentie. Welke concurrenten zijn er voor die zoekwoorden, welke bedrijven staan hoog in de zoekmachines en hoe komen ze aan die positie. In sommige gevallen is het mogelijk om een deel van hun linkbuilding over te nemen om jouw website hoger te krijgen.

Zoeken van relevante websites

Naast de websites die al zijn ontdekt tijdens het analyseren van de concurrentie, zullen we ook andere potentiële websites zoeken. Andere websites in jouw sector zijn mogelijk geïnteresseerd in het plaatsen van een link naar jouw site of staan open voor een blog post van jou op hun website. Inclusief een backlink.

Pijl omhoog op whiteboard

Waardevolle content creëren

Het wordt moeilijk om natuurlijke links naar je website aan te trekken als er geen goede content op je website staat. Wij zullen aangeven welke specifieke content goed voor jou is en zullen in detail aangeven hoe die content eruit moet zien.

Afhankelijk van het onderwerp van de content, kunnen wij je ook helpen bij het ontwikkelen van die content. Het betreft content die lezers aantrekken door hun waarde te bieden en die op hun beurt natuurlijke links naar je site opleveren.

Voortgang bijhouden

Het bijhouden van de verkregen backlinks en het effect dat het heeft gehad op je positie in de zoekmachines is belangrijk om bij te houden. Meten is weten tenslotte. Wij zullen bij de start van het linkbuilding traject een benchmark gaan doen en gedurende het traject de actuele status vergelijken met die benchmark.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden om je competitie te verslaan

Het uitbesteden van je backlink-strategie aan experts is niet alleen een tijdbesparende tactiek, maar ook één die veel betere resultaten zal opleveren. Linkbuilden kan een slechte invloed hebben op je positie in de zoekresultaten, als het niet goed wordt gedaan. Wij hebben de kennis en ervaring om het wel goed te doen en om je website hoger in Google te krijgen.

Laat ons je linkprofiel bouwen met een beproefde techniek om je een hogere positie in Google te geven. Als je al (veel) geld hebt besteed aan de ontwikkeling van je website, zorgen wij ervoor dat deze de resultaten oplevert en het potentieel maximaliseert.

Onze SEO-linkbuilding strategie zal meer bezoekers naar je website leiden, meer klanten creëren en je een grotere winst opleveren. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je online naar een hoger plan kunnen tillen. 

Je kunt bij ons ook terecht voor een complete SEO uitbesteden.

Neem Contact Op

(050) 853 6462

bereikbaar tussen 9:00 – 17:30